Binlerce asker adayının merakla beklediği askerlik yerlerine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada vatani görevini yerine getirmek isteyen asker adaylarının hangi şehir ve birlikte görevlerini yerine getireceği e-devlet üzerinden sorgulamaya açıldı. Yedek subay, yedek astsubay, er/erbaş statüsünde görev yapacaklara yönelik bilgiler ve yönlendirmeler de içeren açıklama ve kılavuza ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Kasım 2020’de Silahaltına Yatacaklar Dikkat

Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Ağustos2020 de dahil olmak üzere bu süreye kadar, askerlik hizmeti ile celp tercihlerini e-devlet üzerinden ya da en yakın askerlik şubesinden müracaat ederek gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu işlemleri yapmayan fakat yoklaması alınanlar ise TSK ihtiyacına göre alınacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

İlgili tercihler yapıldıktan sonra tercih sonuçları 23 Ekim 2020 tarihinde e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Yedeksubay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okuluve eğitim merkezindeki eğitimin belirli bir süresine katılmayanlar ise er statüsüne sevk edilecektir.İlgili takvim ise şu şekilde açıklanmıştır.

Bedelli erler için 29 Eylül ile 3 Ekim, Yedek Subay/Astsubay Adayları,Erbaş/Erler için ise 26 ile 30 Ekim arası, bedelli erler için sev ve celp tarihleri 21 Kasım 2020 17-21 Kasım 2020, er/erbaşlar için ikinci grup 21 ile 25 Kasım, üçüncü grup için ise 20 ile 24 Aralık arasında gerçekleştirilecektir.

Korona Virüs Önlemleri

Korona virüs önlemleri çerçevesinde ise e-devlet üzerinden Kovid-19 anketi doldurulacak, kovid testi yaptıracak, test sonucu pozitif çıkanlar, temas listesinde olanlar ise testin yapıldığı tarihi takip eden 5 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan, test sonucu (negatif olsa dahi) çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nca istenen bu testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek olup haklarında bakaya işlemi yapılacaktır. Aynı zamanda bulaşma riskini aza indirmek amacı ile tüm işlemler e-devlet üzerinden yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubesine başvuru yapılmaması istenmektedir.

Editör: TE Bilisim