Askeri personel alımlarında, ilgi gören ilanlardan birisi olan uzman erbaş alımlarıyla alakalı süreç başladı. İlana çıkan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığı, bünyesine uzman erbaş alımları gerçekleştirilecektir. Yürütülecek bu alımlarda adayların en az ilkokul mezunu olması gerekli görülmüş olup, farklı branşlardan personel alımları sağlanacaktır.

İlgili ilan kılavuzunda aktarılan bilgiler ışığında; T.C vatandaşı ve erkek olmak, Uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul, Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu olmak, askerliğini yapmış olanlar için, askerlik hizmetinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak (28 Ocak 2014 ve sonrasında terhis olanlar), 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki görevinden ayrılmamış olmak, terör örgütleriyle ismi anılmamış herhangi bir eylem faaliyeti içerisinde yer almamış olmak, herhangi bir suçtan dolayı (taksirli suçlar hariç) ceza almamış olmak, askerliğe elverişli değildir uyarısıyla terhis edilmemiş olmak, boy ve kilo oranları değer tablosu içerisinde yer almak, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak şeklinde şartlar aranmaktadır. Bu şartlarla alakalı daha detaylı ve önemli bilgiler ilan kılavuzunda yer almaktadır. Adayların mutlaka ilan kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir. Kılavuza ulaşmak için gerekli bağlantılar aşağıda yer alacaktır.

İlan kılavuzu için tıklayınız

Askeri personel alımları ve başvuru sonuçlarınız anında cep telefonunuza bildirim olarak gelsin isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Alım yapılacak branşlar: Piyade, Piyade Komando, Tank, Topçu, Muhabere, İstihkam, Hava Savunma, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Sıhhiye, Veteriner

Editör: TE Bilisim