Son zamanlarda askeri personel alımları popüler olmaya başladı. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde yayımlanan ilanlara göre şu anda başvuruları devam eden 3 komutanlık bulunuyor. Bu 3 komutanlık toplamda 2182 askeri personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu yönde bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi verecek ve başvuru yapmanızı sağlayacağız.

3 KOMUTANLIK 2182 ASKERİ PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı askeri personel temini için ilanlar yayımladılar. Bu kapsamda toplamda 2182 kişilik kadro ile askeri personel alımı yapacaklar.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1640 kişilik boşluk ile sözleşmeli er alacağını yayımladı.

Jandarma Genel Komutanlığı Erkek veya Bayan adaylar içerisinde sözleşmeli ve muvazzaf olarak farklı branşlarda 445 Sunay alımı yapacağını belirtti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da erkek ve kadın adaylar içerisinden 97 kişilik kadro ile farklı mesleki branşlarda sözleşmeli / muvazzaf subay alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

MSB, Jandarma ve Sahil Güvenlik alacakları askeri personel adaylarından bazı özel ve genel nitelikler aramaktadırlar. Bu şartları yerine getiren adayların başvurusu kabul edilecek olup sizlerle ortak şartları ve özel şartları paylaşıyoruz.

Genel Nitelikler Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına herhangi bir hukuki engeli olmamak, Herhangi bir terör örgütü üyeliği olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığından her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi genel nitelikler aranıyor.

Adaylardan Aranan Özel Nitelikler?

Milli Savunma bakanlığı DKK : Adaylardan özel olarak, En az ilköğretim mezunu olmak, Askerliğini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan 25 yaşını doldurmamış olmak, Askerlik hizmetine başlamış veya tamamlamamış olanlar için 20 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük olmak şartları aranacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı: Adaylardan özel olarak, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Başvuru yılının Ocak ayının ilk günü itibari ile 27 yaşını doldurmamış olmak ve lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 pıan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES ten en az 60 puan almış olmak şartları aranacak.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İLANI

MSB DENİZ KUVVETLERİ İLANI

Editör: TE Bilisim