Eğitim seviyesinde ilkokul mezunu komando onbaşı alımı yapılacak. Milli Savunma Bakanlığından açıklanan askeri personel alım ilanlarında detaylar belli oldu. Mezuniyeti en az İlkokul olan adayların onbaşı kadrosunda uzman erbaş alım detaylarında başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini aktarıyoruz. Uzman erbaş Komando alımı başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman sona erecek?

KOMANDO UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

Erkek adayların başvuru şartlarında T.C. vatandaşı olmaları, askerlik hizmetini halen yapıyor olmaları ya da tamamlamış olmaları, eğitim seviyesinde en az ilköğretim bölümlerinden yurt içinden ya da yurt dışı bölümlerden denkliği bulunarak tamamlamış olmaları, askerliğini tamamlamış olan adaylar 28 Ocak 2019 tarihinden sonra askerlikten terhis olmaları gerekiyor. Yaş şartında ise 1 Ocak 1992 tarihinden sonra doğmuş olmaları askeri öğrenci iken ilişiği kesilmemiş olmaları, Daha önce TSK bünyesinde görev olarak subay, astsubay, uzman erbaş kadrolarında görev yapmamış olmaları, milli güvenliğe karşı faaliyet gösteren yapı oluşum ya da gruplara veya terör örgütlerine üyeliği mensubiyeti, veya iltisaki olmamaları gerekmektedir. Terör örgütü eylem birliği içersinde bulunmamış olmaları bu örgüte yardım destek, propaganda yapmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Personel temin sistemi üzerinden başvurular alınacak. Adayların 2019 uzman erbaş alım ilanındaki detaylara erişmek ve başvuru yapmak için kılavuzu incelemeleri ve başvuru şartlarına uygun olanların başvuruları yapmaları gerekmektedir. Başvuru kılavuzuna erişmek için tıklayın

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim