Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için 11 Temmuz 2019 tarihinde MSB PERTEM üzerinde 2019 yılı için uzman erbaş temini başvuru kılavuzu yayımlamıştı. Başvuruların ilanın duyurusu ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için söz konusu ilan hakkında bir kez daha detayları sizlerle paylaşacak ve başvuru yapmış olan adaylar için sınav hakkında bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine 40 farklı branş için uzman erbaş alımı yapacağını belirtti. Alım yapılacak branşlar için dağılım, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerli olacak. Adaylardan başvuru için bazı genel ve özel nitelikler aranıyor. Özellikle adayların dikket etmeleri gereken husulardna olan KPSS şartıdır. Adaylardan mezuniyetine göre KPSS şartı aranıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az lise mezunu olmak, Askerliğini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden beş yıldan fazla geçmemiş olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerliğini henüz yapan adaylar için birlik komutnalıklarından nitelik belgesini almış olmak, Herhangi bir askeri okuldan ilişkisi kesilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü veya siyasi parti üyeliği bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, gibi nitelikler aranır.

Ayrıca Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapmış/yapan ve başvuruda bulunmak isteyen adaylar; Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği Md.28 (1) (Değişik:13.11.2014-29174/6) doğrultusunda aşağıda belirtilen kriterleri sağlamaları koşuluyla müracaatta bulanabilirler.

KPSS DETAYI:

ÖSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan son iki yıl KPSSP3 (lisans), 2018 yılı KPSSP93 (ön lisans) ve 2018 yılı KPSSP94 (lise) puan türü sınav sonuçlarına göre adaylar müracaat edebilecektir. Adaylar; halen geçerli KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamalarında yanlarında getireceklerdir. (Dz.K.K.lığında halen Sözleşmeli Erbaş ve Er olarak görev yapan adaylar için KPSS şartı aranmayacak, yazılı sınava tabi tutulacak, müracaatlarını Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yapacaklardır.)

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilana başvurular 11 temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adyalar başvurularını sadece ı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman ve Nerede Yayımlanacaktır?

Başvurusu kabul edilen adayların seçim aşaması sınavlarına katılacakları tarih, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır. (Aday bilgilerinde değişiklik olması durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına faks ile müracaat etmeleri gerekmektedir).

Seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden çağrılacak, adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır. Bu nedenle, genel ağdan seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

SEÇİM AŞAMALARI NEDİR?

  • Başvuru evraklarının incelenmesi/kayıt kabul faaliyetleri,
  • Fiziki değerlendirme
  • Fiziki yeterlilik testi
  • Mülakat,
  • Uygulama sınavları, 
  • Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI