Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu duyuruya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Öğretmen ve Mühendis Sınıfı olmak üzere 2 branşta Muvazzaf subay alımı için başvuru ekranını açtı. Söz konusu başvuru kılavuzu Milli Savunma Bakanğığı PERTEM üzerinde yayımlandı. Ayrıca başvuru kılavuzunda tüm detaylara yer verilerek adaylardan KPSS şartı aranacağı belirtildi. Milli Savunma bakanlığı Askeri Personel alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Peki askeri personel alımına kimler başvuru yapabilir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Mili Savunma bakanlığına bağlı olan D.K.K alımını yapacağı Muvazzaf subaylık için adaylardan bazı özel ve genel nitelikler bulunuyor. Bu kapsam tüm şartları yerine getiren adayların başvuruları kabul edilecektir. İşte aranan o şartlar:

Adaylardan Aranan Genel Nitelikler:

Adaylardan Genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahru mbulunmamak, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sivil ve Askeri okullardan herhangi bir sebeple çıkartılmamış olmak, Halihazırda subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman erbaş veya sözleşmeli er eğitiminde olan adaylardan nasbedilmemiş, sözleşme yapmamış veya yemin etmemiş olmak, Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken çıkarılmamış olmak,Yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gibi şartlar aranıyor.

Özel şartlar nedir?

Adaylardan özel olarak, Yaş Şart, KPSS şartı, Öğrenim şartı, Sağlık şartı gibi nitelikler aranıyor. Bu kapsam özel şartlat şöyledir;

Eğitim Şartı: Mezuniyet akademik not ortalaması en az 2.75 (4’lük sistemde) ve üzerinde olmak, Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin fakülte veya yüksekokul mezunu olmak ve yurtdışında eğitim almış olan adaylar için YÖK onaylı denkliği bulunan okullardan eğitim almış olmak,

Yaş Şartı: Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartları aranır.

Sağlık Şartı: Adaylardan sağlık kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat Sınavlarında başarılı olmak, Sevk edilecekleri hastanede sağlık raporu alabilmeki Hastaneler tarafından geçerli sağlık kurulu raporlarının sevk belgesinde talep edilen şekilde düzenlenmemesinden, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına zamanında gönderilmemesinden ve posta gecikmelerinden Milli Savunma Bakanlığı sorumlu değildir.

KPSS DETAYI:

2018 veya 2019 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda “KPSS P3 Lisans Puanı (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacaktır.) en az 60 olanlar,(2017 Yılı KPSS Puanı kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilan Milli Savunma bakanlığı resmi internt adresi üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi itibari ile başladılar. Bu kapsamda Adaylar başvurularını 25 Ağustos 2019 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim