Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımladı. Söz konusu ilanlar geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve adaylar için başvuru kılavuzları ve başvuru ekranları belirtildi. Bizde İşin Olsa Ekibi ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak sizlerle ilgili ilan hakkında detayları paylaşıyoruz.

İLANLARIN DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığı farklı iki ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Askeri Personeli Memur ve Uzman erbaş alımı yapılacak. Yayımlanan ilk ilana göre Milli Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına 2018 yılı Memur alımları için başvuru kılavuzu yayımlandı ve toplamda 165 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alım yapılacak pozisyonlar ise, memur, VHKİ, Tekniker, Mühendis,Mal Sorumlusu, Psikolog, Bahçıvan, İş Güvenliği Uzmanı, Uzman, Coğrafyacı, Teknisyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Hizmetli, Berber, Hademe, Hukuk İşleri Uzmanı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hesap Sorumlusu şeklinde dağılmaktadır.

Yayımlanan bir diğer ilana göre Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 Yılı Uzman Erbaş Alımı başvuru kılavuzudur. Bu kapsamda En Az İlköğretim mezunu Uzman Onbaşı ve en az lise mezunu uzman Çavuş alımı yapılacak.

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

Milli Savunma Bakanlığı KKK uzman erbaş alımına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Uzman Onbaşı için en az İlköğretim ve uzman çavuş için en az lise mezunu olmak, askerlik hizmetini yapmış veya başvuru yaptığı zaman da yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, Başvuru yapılan yılın Ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru tarihinini ilk günü itibari ile Birlik komutanlıkları tarafından düzenlenen nitelik belgesinde uzman Erbaş olur raporu alabilmek, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Terör örgütü üyesi veya bağlantısı olmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliğe elverişli değildir olarak terhis edilmemiş olmak, Kılavuzda belirtilen boy ve kilo da olmak, Herhangi bir güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olmamak gibi şartlar aranır. Daha detaylı niteliğe ulaşmak için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

Milli Savunma Bakanlığı 165 memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak ilgili pozisyonlar için belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak, herhangi bir kurumda hala 657 Sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak çalışmıyor olmak, Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli seçme sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca yayımlanacak diğer askerli personel, uzman erbaş ve memur alımı ilanlarından anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanacak yeni ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Yada sosyal medya hesaplarımızı takip ederek diğer adaylar ile fikir alışverişi yapabilir ve sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız

BAŞVURU TARİHLERİ VE KILAVUZLAR:

MSB ( Milli Savunma Bakanlığı ) memur alımı ve uzman erbaş alımı için başvurular başladı. Milli Savunma bakanlığı 165 memur alımına başvurular en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Uzman erbaş alımı için başvur başlamış olup son başvuru tarihi henüz belirtilmemiştir. Her iki ilan içinde adaylar başvurularını Milli Savunma bakanlığı resmi başvuru adresi olan https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek ve başvuru kılavuzlarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

MSB UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

MSB 165 MEMUR ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim