TSK ve MSB gibi askeri kurumlarda istihdam edilen memurlara sivil memurdenilmekte olup bu kapsamda personel 657 Devlet Memurları Kanunu 4. Maddesine tabi olarak görev yapmaktadır. TSK’da memur olarak görev yapan bireyler statüsüne göre memur ve sözleşmeli olarak ayrılabilmektedir. Atandıkları kadroya göre memur olarak göreve başlayan bireyler atandıkları rütbede görev alan diğer askeri personelin ayrıcalıklarından da yaralanabilmektedir. Başta hava, kara ve deniz komutanlıkları olmak üzere her yıl sivil memur alımı gerçekleştirilmektedir.

MSK Sivil Memur Alım Şartları

MSK tarafından gerçekleştirilen sivil memur alımlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak şartı, Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak şartı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (18 yaşını tamamlamış olmak), Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak şartları aranmaktadır.

Sivil Memur Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sivil memur temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan online başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında başvurular kabul edilmemektedir.

Adaylar Hangi Aşamalar ile Alınmaktadır

Adayların ilgili kadro için başvurularında öncelikle online ön başvuruların alınacak olup daha sonra ön başvurusu kabul edilen ve her unvan için belirlenecek taban puan üzerindeki adayların belirtilen tarihte evraklarını gönderecektir. Daha sonra ise evrak kontrol, uygulamalı sınav, mülakat, sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri gerçekleşmektedir.

2019’da Sivil Memur Alımı Yapılacak Mı?

Birçok adayın merak ettiği konuların başında sivil memurluk alımının 2019 yılı bitmeden yapılıp yapılmayacağıdır. Konu ile ilişkin olarak PERTEM üzerinden yer alan açıklamada “Faaliyetler yıl içinde yapılacaktır. Duyuru ve ilanları takip ediniz.” İfadesi yer almakta olup bu noktada 2019 yılı bitmeden alım yapılmasına muhtemel olarak bakılmaktadır.