Geçtiğimiz haftalarda duyurusu yayımlanarak başvuruları başlamış olan Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için başvurularda son güne gelindi. Bu yönde Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini bitirmemiş olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

İLANLARIN DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli er ve Bekçi alımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda, Milli Savunma Bakanlığı 13 bin Sözleşmeli er alımı yapacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü ise 8 bin 187 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak.

Adaylar başvurularına ilanların yayımlanması ile birlikte başlamışlardı ve 01 Nisan 2019 tarihi itibari ile başvurular sona eriyor. Her iki ilan içinde başvurular İnternet üzerinden yapılacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 13 BİN SÖZLEŞMELİ ER ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine 13 bin kişilik boşluk ile sözleşmeli er alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, En az ilköğretim mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okullardan mezun olmak, Askeri okullardan ve TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Kurumsal hakları kullanmaya yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,TSK, Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlığı yönetmeliklerinde belirtilen sağlık şartlarında Sözleşmeli Erbaş ve Erler için belirtilen nitelikleri taşımak, Askerlik hizmetini yapmak iken başvuru yapacak adaylardan Birlik Komutanlıklarında verilecek nitelik belgesine sahip olmak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak ve 20 ile 25 yaşları arasında olmak şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan askerlik şartı aranmayacak olup adayları bu yönde 20 ile 25 yaşları arasında olmaları gerekmektedir. İlanın başvuru kılavuzuna ulaşmak için ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayıız.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8 BİN 187 BEKÇİ ALIMI:

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi başkanlığı bünyesine 8 bin 187 bekçi alımı yapacağını ilan ederek binlerce kişiye müjde vermişti. Bu yönde iki farklı ilan yayımlanarak, 2019-1 ve 2019-2 kapsamında alım yapılacak. Alımlar 81 il için Türkiye genelinde yapılacak.

Bu yönde adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Terör örgütü üyesi olmamak, Silah taşımasına engel olabilecek ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, en az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Sağık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık şartı olmamak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmak, Askerlik ödevini yapmış olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 31 yaşından gün almamış olmak, başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Başvuru hakkında ve kılavuzlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.