Milli Savunma Üniversitesi 19 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna Öğrenci alımı yapacağını belirtti. Milli Savunma Üniversitesi  Kara, Deniz ve Hava Harp okulları hazırlık ve birinci sınıflarına erkek ve bayan askeri öğrenci alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Başvurular 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 25 mayıs 2017 tarihine kadar başvurular gerçekleştirlmesi gerekmektedir.

ARANAN NİTELİKLER:

Milli Savunma Üniversitesi  alım yapacağı öğrenci adayları için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, düzenlenmiş nufüs kaydına göre gün ve aya bakılmaksızın en fazla 21 yaşında olmak, Lise ve dengi okullardan 2017 yılı için Haziran dönemimde mezun olabilecek olamak veya 2015 ve 2016 yıllarında mezun olmak, Başvuru için 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na katılmış ve ÖSYM tarafından belirlenen taban puanı (180 ve üzeri) almış olmak, yerleştirme için Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na katılmış olmak, başvuru yapacak kişinin kendisi ve ailesinin hiç bir kötü tutum ve davranışta bulunmamış olması ve yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasından olmulu sonuç almak, herhangi bir sebeple askeri okullardan çıkartılmamış veya çıkmaış olmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği sağlık şartlarına uygun olmak, Vücut yapısı düzgün ve sağlık problmemi olmaması, Nişanlı, Evli, hamile, çocuklu veya bir kadınla veya erkekle ahlaksız bir şekilde betabr yaşamıyor olmak, okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek, intibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak,. Harp Okulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak, şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

BAŞVURULAR:

 Başvuru koşulları bayan ve erkek adaylar için aynıdır. Adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için 19 Nisan-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında www.msb.gov.tr internet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Belirtilen internet sitesi üzerinden başvuru yapmayan adaylar seçim aşamalarına çağrılmayacaktır. İlanın tam metni için https://goo.gl/tIkNgg şu bağlantıyı kullanabilirsiniz.