Milli Savunma Bakanlığı Personel temin adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Türk Sİlahlı Kuvvetleri bünyesindeki astsubay eksikliğini karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu astsubay alımı yapacağını ilan etti. Adaylar başvurularına 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile başladı. Peki son başvuru tarihi ve Seçim aşamaları nedir?

BAŞVURU TARİHLER?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı yapacağını ilan etmişti. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularına 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 24 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gereklidir. Bu kapsamda başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar alınacak olup heniz başvuru yapmamış olan adaylar başvırılarını Milli Savunma bakanlığı personel Temin adresi ( PERTEM ) https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır ?

  • Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı tespit edilenlerin (başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.
  • Başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecek, tespit edilemeyen hususlar evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.
  • Başvuru Ekranında doldurulması gereken bütün bölümleri tam ve doğru olarak doldurmayanların ön başvurusu kabul edilmeyecektir.
  • Adaylar başvuru esnasında haiz oldukları son mezuniyet derecesine istinaden KPSS puan türünden sınav aşamalarına çağrılır. Bu kapsamda, başvuru esnasında ön lisans mezunu olup KPSS P93 puan türünden çağrılan adaylar sınav aşamalarına kadar KPSS P3 puanı bulunmadığı halde lisans mezuniyeti aldıkları takdirde sınav aşamalarına alınmayacaklardır.

ADAYLARIN TABİ TUTULACAKLARI SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

Astsubay alımı için başvuruları kabul edilmiş olan adaylar sonuç duyurusu sonrası 12 farklı aşamadan geçerek tüm aşamaları başarılı geçen adaylar göreve başlayacaklardır. İşte 12 adımdan oluşan seçim faaliyetleri.

  1. Genel Kültür Sınavı (Bando sınıfı için),
  2. Evrak Kontrol,
  3. Fiziki Değerlendirme,
  4. Kişilik Değerlendirme Testi,
  5. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),
  6. Türkçe ve İngilizce Okuma Testi (Hava Trafik ve Kontrol İhbar Sınıfları İçin)
  7. Psikomotor Testi (Hava Trafik ve Kontrol İhbar Sınıfları İçin),
  8. Yüzme Testi [Hava Piyade (Personel Kurtarma/Arama Kurtarma ihtisaslı Personel AKİP Astsubayları) sınıfı için],
  9. Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Sınıfı İçin),
  10. Mülakat Sınavı,
  11. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,
  12. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması

DEĞERLENDİRME VE SONUÇLAR:

Seçim aşamalarına çağrı yapılacak adayların azami yüzde 20’si KPSS P3 lisans puanına, yüzde 80’i KPSS P93 ön lisans puanına göre çağrılacaktır. Ön inceleme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylar arasından ikinci seçim aşaması faaliyetlerine çağrılacaklar; aday tercihleri, ilgili KPSS puanları, kontenjanlar ve ihtiyaç duyulan aday sayısı dikkate alınarak belirlenecektir. Kontenjanın en fazla 10 katı aday sınavlara çağrılacaktır. En düşük puanlı adayın puanı “Baraj Puanı” olacaktır. Son sırada bulunan aday ile aynı puana sahip diğer adaylara da çağrı yapılacaktır. Başvurusu kabul edilenlerin, seçim aşamaları faaliyetlerinin icra edileceği tarihler ile isim listeleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Seçim aşamalarında ulaşım ve kalacak yer ihtiyacının karşılanması sorumluluğu adayların kendisine aittir

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim