Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan ilan ile birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirmek üzere pilot sınıf bünyesinde Muvazzaf Subay alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan ilanlar neticesinde başvuruda bulunarak başarılı olan adayların seçim aşamasında faaliyetlerine devam ederken bakanlık tarafından adayların katılım gösterdikleri İngilizce Yeterlilik Sınavı (ELC) sonuçlarını açıklandığı, sınava giren adaylara duyurdu. 

MSB tarafından gerçekleşen duyuruda ECL kapsamında 10 ekim tarihinde gerçekleşen sınav içerisinde adayların 40 ve üzeri puan alması o sınavdan başarılı bir şekilde çıkmasına yeterli olduğu belirtildi.

MSB TARAFINDAN AÇIKLANAN RESMİ SINAV TEMİNİ

 Hava Kuvvetleri Komutanlığı Dış Kaynaktan Pilot Adayı Muvazzaf Subay Temini kapsamında İngilizce Yeterlilik Sınavı (ECL) 10 Ekim 2018 tarihinde yapılmıştır. ECL sınavından 40 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olmuştur. ECL sınavında başarılı olan adaylar, 12 Ekim 2018 tarihinde saat 07.30?da Kara Harp Okulu Komutanlığı(Ankara)?da yapılacak olan Psikomotor testine gireceklerdir.  ECL sınavında başarılı olamayan adayların adaylıkları sonlandırılmıştır.  

ECL sonuçlarını görmek için TIKLAYINIZ