Kamuya 24 bin askeri personel alımı yapılıyor. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2017 yılı Mart ayında duyuru yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine Sözleşmeli olarak uzman Erbaş ve Sözleşmeli olarak Er alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Milli Savunma Bakanlığı Karak Kuvvetleri Komutanlığı 11 Bin Uzman erbaş ve 13 bin Sözleşmeli Er olmak üzere toplamda 24 bin Askeri personel alacak. Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte Mart ayında başlamıştı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri personel ilanına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Verilen tabloya göre boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmak, Uzman Erbaş adayları için en az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaki Sözleşmeli er adayları için En az ilköğretim mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, TSK da daha önce Subay, Astsubay, Uzman jandarma veya uzman erbaş, Sözleşmeli er ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,Askeri okul ile herhangi bir şekilde ilişkisi kesilmemiş olmak, Hala silah altında askerliğini yapmak iken "Askerliğe Elverilşi Değildir" olarak terhis edilmemiş olmak, Herhangibir ceza hükümlülüğü bulunmamak, Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak, şartları aranacaktır.

Adaylar yukarıdaki şartları taşıdıkları durumunda başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR:

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 24 bin askeri personel ilanına adaylar başvurularını en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Başvuru yapmadan önce mutlaka ilanın tam metnini incelemeniz gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıları kullanabilirler.

Uzman Erbaş İlanı

Sözleşmeli Er İlanı

Editör: TE Bilisim