Milli Savunma Bakanlığı her yıl olduğu gibi 2019 yılı için de Uzman Erbaş alım ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı Uzman Erbaş temini için başvuru kılavuzu yayımladı. Buna göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı İlköğretim mezunlarından uzman onbaşı ve en az lise mezunlarından uzman çavuş alımı yapacak. Söz konusu ilan Milli Savunma Bakanlığı tarafından ilan edilmiş olup haberimizin devamında, Başvuru Şartlarına ve Başvuru bilgilerine ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Uzman Onbaşı olarak sadece piyade sınıfı Komando branşına olanlar başvuru yapabilir ve Uzman Çavuş olarak ilanın tam metninde belirtilen sınıf ve branşlarda sınıflandırmaları KKK tarafında yapılacak.

Adaylardan ise uzman erbaş alımı için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerlik Hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvuru esnasında yapıyor olmak, Uzman Onbaşı için İlköğretim veya Ortaokul mezunu olmak, uzman Çavuş için en az lise ve dengi mezunu olmak veya yurtdışında eğitim almış olanlar için bunlara denkliği olan ve YÖk onaylı olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak, Askerliğini yapmakta iken başvuru yapanlar için uygun nitelik belgesi almış ve ilgili birlik komutanlıklarınca uzman erbaş olur kararı bulunmak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak,

TSK'da daha önce subay olarak istihdam edilmemiş olmak, herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, İlanın metninde belirtilen boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmak, Herhangi güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumsuz olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranacak. İlgili şartlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için İlanın başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Yukarıdaki niteliklerin tamamını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek ve söz konusu ilana başvurular, Milli Savunma Bakanlığı resmi başvuru sistemi olan ı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılacak. Ayrıca henüz askerlik hizmetini yapmamış olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Söz konusu ilanın başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Diğer askeri personel alım ilanlarından yayımladığında anında haberdar olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilgili ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız