Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Pilot Adayı Muvazzaf Subay Temini Başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanan kılavuza göre adaylar başvurularına 22 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladılar. Ancak başvurularını henüz yapmamış olan adaylar veya başvru işlemini tamamlamamış olan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi. İşin Olsa ekibi olarak sizler için haberimizde bir kez daha detaylı bilgi veriyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan ayrılmamış olmak, Herhangi bir ahlaksız davranışı olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Hakkında yede ksubay olamaz kararı bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 24 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranır. Diğer detaylar hakkında ve nitelikler hakkında detaylı bilgi almak için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu subay alımı için adaylar başvurularına 22 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladılar. Henüz başvuru yapmamış olan veya başuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 01 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Söz konusu başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapılabilecektir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim