Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan bildiri ile erkek - kadın olmak üzere toplam 82 sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı duyurulmuştu. Alınacak olan sözleşmeli astsubay adayları bando takımında görev yapacak ve müracaatlar devam ediyor.

Adaylar Milli Savunma Bakanlığının sözleşmeli astsubay alım ilanı yayımlamasının ardından alım ilanına müracaat etmeye başladı ve halen başvurular sürüyor. Buna göre sözleşmeli astsubay alımlarında erkek ve kadın adaylar 17 Mart 2017 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı erkek ve kadın olmak üzere 82 sözleşmeli astsubay alımı yapılacağını belirtti. Peki hangi sınıflara alım yapılacak.
Tenor 11, Bas 11, Alto 11, Soprano 11, Piyanist 1, Kemancı 1, Türk Müziği Piyanist 1, Bağlamacı 1, Gitarist 1, Türk Sanat Müziği Sanatçısı 1, Kanun İcracısı 1, Udi 1, Neyzen 1, Çevgani 8, Zurnazen 8, Nakkarezen 3, Zilzen 4 ve Davulzen 6 kişilik kadro olmak üzere toplamda 82 kişi alınacak
Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için toplam 82 astsubay alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesinde düzenlenmiş olan “Sözleşmeli Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikleri” taşımak,
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,
  • Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış olmak,
  • Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.
  • 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1990 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yükseköğretimi bitirenler için 24 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular) olmak.
  • Alım tablosundaki özel şartları taşımak,
Adayların yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli 82 astsubay alım ilanına adaylar 17 Mart 2017 tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile müracaat edebilir.
Editör: TE Bilisim