Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı ilan kamuoyuna duyuruldu ve 82 sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre alınacak olan adaylar astsubay bando takımında görev yapacak. Başvurular 2 Mart 2017 tarihinde baladı ve 17 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek.

Milli Savunma Bakanlığının yayımladığı 82 sözleşmeli astsubay alımına adaylar 2 Mart 2017 tarihinden beri başvurularını yapabiliyor. Son başvuru 17 Mart 2017 tarihi olarak duyuruldu. Peki başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir? Kimler başvuru yapabilir ve detaylar nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Milli Savunma Bakanlığının alım yaptığı 82 sözleşmeli astsubay ilanına kimler müracaat edebilir ve adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?
  • Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesinde düzenlenmiş olan “Sözleşmeli Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikleri” taşımak,
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,
  • Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış olmak,
  • Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.
  • 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1990 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yükseköğretimi bitirenler için 24 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular) olmak.
  • Alım tablosundaki özel şartları taşımak,
NASIL BAŞVURU YAPILIR

Yukarıda verilmiş olan niteliklere sahip olan adaylar sözleşmeli 82 astsubay alım ilanına nasıl müracaat edilir? Başvurular için adayların 17 Mart 2017 tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığının sitesi aracılığı ile başvuru yapabilir.