Geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilan doğrultusunda bando sınıfları için toplam 82 astsubay alımı yapılacağı belirtilmişti. Alım ilanına müracaatlar halen devam etmekte olup adayların 17 Mart 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

82 astsubay alımına adaylar aktif olarak müracaatlarını gerçekleştrebilmektedir. 17 Mart 2017 tarihinin ardından adaylar astsubay alım ilanına tekrar başvuru yapamayacaktır.  Peki Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli 82 astsubay alımı hangi sınıflar için gerçekleştirilecek.

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı 82 sözleşmeli astsubay alımı müracaatlar 17 Mart 2017 tarihine kadar sürüyor peki alımlar hangi sınıflara yapılacak.
Tenor 11, Bas 11, Alto 11, Soprano 11, Piyanist 1, Kemancı 1, Türk Müziği Piyanist 1, Bağlamacı 1, Gitarist 1, Türk Sanat Müziği Sanatçısı 1, Kanun İcracısı 1, Udi 1, Neyzen 1, Çevgani 8, Zurnazen 8, Nakkarezen 3, Zilzen 4 ve Davulzen 6 kişilik kadro olmak üzere toplamda 82 kişi alınacak
Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için toplam 82 kişilik astsubay alımı yapılacak.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,
  • Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış olmak,
  • Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.
  • 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1990 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yükseköğretimi bitirenler için 24 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular) olmak.
  • Alım tablosundaki özel şartları taşımak,
Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere adayların sahip olması gerekmekte olup adayların Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sayfasına girerek gerekli müracaatlarını 17 Mart 2017 tarihine kadar yapması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim