Milli Savunma Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığının personel ihtiyacını gidermek için personel alımı yapılacak. 2018 uzman erbaş alımı için başvurular 2 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başladı. Son başvuru tarihi belli oldu. MSB Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımında adayların sahip olması gereken başvuruları şartları neler?

2018 UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI;

MSB Sahil Güvenlik Uzman Jandarma alımlarına başvuru yapmak için en az lise mezunu olmak yeterli olacak. Askerliğini tamamlamış ya da halen devam ediyor olan erkek adayların, yaş şartlarında 27 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Sözleşmeli er olarak çalışmakta iken 3 yıllık ilk sözleşmesini tamamlamış olanlar (29 yaşına kadar) başvuru yapabilecek. İlk 3 yıllık sözleşmesi devam edenler başvuru yapamayacak. Askerlikten terhis olanların 5 yıl süre geçmemiş olması gerekiyor. Güvelik soruşturmalarından olumlu olarak sonuçlanması gerekiyor. Daha önce öğrencilik ile ilişiği kesilen adaylar da başvuruda bulunamayacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

2 Mayıs 2018 tarihinde başlayan başvurular için 13 gün süre verildi. Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2018 tarihinde 14:00'a kadar devam edecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Uzman Jandarma alımlarında başvurular online olarak internet üzerinden yapılacak. Ön başvuruların toplanmasından sonra asıl başvurular için yeniden başvuru alınacak. 30 Mayıs tarihinde ise başvuru sonuçları ve seçim aşamasına girecek olan adayların listesi açıklanacak.

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığını bağlı birliklerinde (Yüzer, Kara) ve kurumlarında görev alacak olan uzman erbaşlar için Muhafız, Kurbağa Adam, şoför ve İkmal (Kamarot) unvanlarında görev alacaklar.  

Başvuru kılavuzu için tıklayın