Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kuvvet komutanlıkları açıklarının çok büyük bir bölümünü artık okullarından karşılamakta ve açıktan atamaları azaltmaktadır. Buna göre lise mezunu adaylar bu sayede subay ve astsubay olabilmektedir. Ancak bunun için bazı şartlar bulunmakta olup lise mezunları için subay ve astsubay alımı başvurusu yarın başlıyor. Sizlerde subay ya da astsubay olmak için yarın kesin kayıtlarınızı yapınız.

Yaş Şartı Nedir?

Subay olabilmek subay okullarında 4 ile 5 sene süren eğitim alabilmek için en fazla 20 yaşında olmanız gerekiyor. 21 ve üzerinde yaş ile sınavlar girilememektedir. Astsubay olmak astsubay yüksek okullarında 2 ya da 3 sene eğitim görmek için ise en fazla 21 yaşında olmanız gerekiyor. 22 ile üzerindeki yaşa sahip olanlar müracaat edememektedir.

Başvuru Bilgisi

Başvurular 27 Ocak 2021'de ÖSYM'nin resmi internet sitesi ais.osym.gov.tr aracılığı ile yapılacak. Başvurularını tamamlayan adaylar uygun zamanda sınava tabii tutulacak olup bu sınava katılacak olan adayların mutlaka Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye de katılım göstermesi şartı bulunuyor. Çünkü ona göre de baraj puanları belirlenebilmektedir.