Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlar arasında yer almakta olan, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine farklı branşlarda alım gerçekleştireceğini belirtti. Adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını gerçekleştirebilirler. Ayrıca adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak niteliği'de aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 160 kişilik kadro ile Astsubay alımları Nisan ayını başında yayımlanması ile birlikte 02 Nisan 2018 tarhinde başlamıştı.İlana göre başvurular 23 Nisan 2018 tarihinde sona erecekti Ancak Yayımlanan son duyuruya göre 23 Nisan tatil sebebi ile başvuruların 24 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. Buna göre adaylar başvurularını 24 Nisan 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar  www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden başvuru yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı Astsubay adaylarından bazı nitelikler aramakta olup, bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Alım yapılacak branşlar için belirtilen programdan mezun olmuş olmak veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek olmak.

Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir durum olmamak, Daha önce çalıştığı kurumdan veya kuruluştan Disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı için tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Herhangi bir sebepten dolayı askerlikten çıkartılmamış olmak, Herhangi bir Terör örgütü üyesi veya Siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Alımı yapılacağı yılın Ocak ayı itibariile 27 yaşını doldurmamış olmak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak gibi nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız. Ayrıca inceleyeceğiniz ilanın tam metninde son başvuru tarihi 23 Nisan 2018 dir. Ancak başvurular 24 Nisan 2018 tarhinde sona erecektir.

Editör: TE Bilisim