Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için  Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay alımı yapacak. Adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri yerine getirebilecek olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel olarak, Hiç bir koşul ile askeri okullardan kopmamış olmak, T.C. vatandaşı olmak, Güvenlik soruşturması ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Herhangi bir kuruma mecburi hizmet şartı bulunmamak gibi nitelikler ve özel nitelikler aranmaktadır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Sınıfı Muazzaf subay alımı için adyalardan özel olarak,TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yönetmeliğinde belirtilen boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmaları, Daha önce TSK bünyesinde Subay, Astsubay, Askeri Öğrenci, Uzman Jandarma, uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er olarak görevden çıkartılmamış olanlar başvuru yapabileceklerdir. Yaş şartı, Sağlık Şartı, Eğitim şartı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. İşte detaylar:

KPSS Şartı: Adaylardan KPSS şartı olarak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden rn az 60 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Adayların yurtiçi veya yurtdışında eğitim veren fakülte veya yüksekokulların belirtilen bölümlerinden mezun olmuş olmak ve Yurtdışında eğitim almış olanlar ,çin YÖK tarafından verilen Denklik belgesine sahip olmaları gereklidir.

Yaş Şartı:Lisans düzeyinde mezun olan adayların 27 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Lisans üstü eğitim alanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacaktır.

Sağlık Şartı: Sağlık açısından adaylardan herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak ve AYrıca sevk edildikleri hastanede en geç 30 gün içinde sağlık kurulu raporu MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına ulaşmayan adaylara işlem yapılmayacak, Hastaneler tarafından düzenlenen “Ön Bildirim Belgesi/Raporu” ve “Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi” geçerli kabul edilmeyecek.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 23 Temmuz 2018 tarihinde başladılar ve başvurularını en geç 10 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü 23:59 a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Kılavuzu İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim