Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2019 yılı için uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. yayımlanmış olan ilana göre 40 farklı branşta uzman erbaş alımı yapacağını ifade etti. İşin Olsa ekibi olarak daha önce ilgili ilan hakkında sizlere detayları aktarmıştık. Ancak önceki haberimizde mezuniyete göre branş dağılımını vermemiştir. Bu haberimizde sizlere lise, ön lisans ve lisans seviyesinde branş dağılımını sizlerle paylaşacağız.

Lise Ön Lisans Mezunu Branş Dağılımı Nasıldır?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı lise mezunu uzman erbaşlık için, Deniz istihkam, İnşaatçı, Marangoz, Tesisatçı, Deniz Piyade / Amfibi, Elektrik, Bobinajcı, Cayrocu, Elektronikçi, Ölçü Aletleri Operatör, Fotoğrafçı, Aşçı, Kademeci Dize Motor, kademeci Elektronikçi oto, Kurbağa adam, Mekanik,, Borucu, Dökümcü, Frezeci, Hidrolikçi, Kalıpçı, Saç İşleme Kaynakçısı, Kazancı, Modelci, Sıcak Demirci, Tornacı, Motor, Porsun, Armador, Boyacı, Döşemeci, Serdümen, Şoför, Telsiz, Topçu, Lazer, Yara Savunma, İzolasyoncu branşlarında olmak üzere toplamda 40 branşta uzman erbaş alacak.

Lisans Mezunu Branş Dağılımı ?

Yukarıda paylaştığımız branşlarda lise ve ön lisans mezunu alım yapılacak. Ancak Lisans mezunu ise biraz daha az sayı bulunuyor. Buna göre lisans mezunu branş dağılımı, Deniz İstihkam 1, Elektrik 1, Fotoğrafçı, İkmal ( Aşçı ), Kademeci Dizel Motor, Kademeci Dizel Motor kademe, Kurbağa adam, Mekanik, Motor, Serdümen, Şoför, Telsiz, Topçu ve Yara savunma olmak üzere toplamda 17 farklı branşta uzman erbaş alacak.

Kimler Uzman Erbaşlığa Başvuru Yapabilir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman erbaş alımı branşlarını yukarıda sizlerle paylaştık. Şimdi ise başvuru şartları hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Komutanlık adaylardan başvuru için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak, askerlik hizmetini hala yapan adaylar için birlik komutanlıklarınca uzman erbaş olur nitelik belgesine sahip olmak, Askerliğini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, 2019 ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Sağlık açısından komutanlığın belirttiği sağlık koşullarına uygun olmak ve boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uygun olmak, herhangi bir askeri okullardan ilişkisi kesilmemiş olmak şartları aranır.

Ayrıca sözleşmeli er ve erbaş olarak görev yapan veya yapmış olan adaylarda bu ilana başvuru yapabilirler. Bunun hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Uzman Erbaş alımları 11 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başladı. Adalar başvurularını en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar için ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silah altında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir..

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim