Az önce Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 129 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Yayımlanan ilana göre alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak. Adaylardan bu yönde farklı en az lise mezunu olmak gibi şartlar aranıyor.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesine 129 kişilik kadro ile, Lisans Mezunu 1 Mühendis, 8 2.Mühendis, 8 2.Kaptan, 3 Başmühendis, 3 Kaptan, 25 Deniz Trafik Operatörü alınacak. Lise mezunu ise, 42 Gemici ve 39 Yağcı olmak üzere toplamda 129 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanacak ilan için adaylardna, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sğalık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv arşatırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az lise mezunu ve lisans mezunu olmak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

MÜHENDİS: Üniversitelerin elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden veya eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

YAĞCI VE GEMİCİ: Lise ve dengi okul mezunu olmak,

2. MÜHENDİS: Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu veya üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren denizcilikle ilgili fakültelerinin Makine Bölümü ile Gemi İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği Fakültesi bölümü mezunları ile eşdeğerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

2. KAPTAN: Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu veya üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren denizcilikle ilgili fakültelerinin güverte/deniz ulaştırma işletme, deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

BAŞMÜHENDİS: Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu veya üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren denizcilikle ilgili fakültelerinin Makina, Gemi İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden veya eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

KAPTAN:Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu veya üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren denizcilikle ilgili fakültelerinin güverte/deniz ulaştırma işletme, deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

DENİZ TRAFİK OPERATÖRÜ: Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu veya üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren denizcilikle ilgili fakültelerinin güverte/ deniz ulaştırma işletme, deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

BAŞVURULAR:

Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları iŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını 02 Aralık 2019 tarihi ile 06 Aralık 2019 tarihleri arasında iŞKUr aracılığı ile yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ