Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı 2015
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman ErbaşAlımı yapıyor. Sizde Kara Kuvvetleri Komutanlığında Uzman Erbaş olmak istiyorsanız alt kısımda verilmiş olan bilgileri inceleyebilir ve ilan kılavuzu için verilen linke tıklayarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
UZMAN ERBAŞ BAŞVURU KILAVUZU
1.GENEL HUSUSLAR:
a. Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin; en az lise ve dengi okul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silahaltında bulunan adaylar ile01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla terhislerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2015 tarihi itibarıylayirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olanlar arasından yapılacaktır.
b.Temin faaliyeti, TABLO-1’deki faaliyet takvimine uygun olarak icra edilecektir. Ön başvurular,www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ (internet) adresinden 01 Ocak-31 Aralık 2015tarihleri arasında alınacaktır.
c.2015 yılı içinde yapılan ön başvurular, adayların aynı yıl içinde seçim aşaması sınavlarına çağrılmasına kadar geçerli olacaktır. (Aday, 2015 yılında yapılacak ilk sınava çağrılmaz ise ön başvurusu, 2015 yılı içerisinde yapılacak müteakip sınavlar için de geçerli olacak ve aday diğer sınavlara çağrılacaktır.)
ç.Adayların 2015 yılı içerisinde seçim aşaması sınavlarına bir defa katılma hakları vardır. Seçim aşaması sınavlarına katılan adaylara aynı yıl içerisinde ikinci defa ön başvuru yapma hakkı verilmeyecektir.
d.Uzman erbaş ön başvuruları, genel ağ üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır.Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.
e.Ön başvuruları uygun olan adayların başvuru kabulleri ile seçim aşaması sınavları;Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığında (K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığında) (Cebeci/ANKARA) icra edilecektir. Adayların bütün işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanacak ve tüm aşamalarda başarılı olan adaylar asker hastanesine (rapor almak üzere) sevk edilecektir.
f.Adaylara seçim aşaması sınavları kapsamında başvuru evraklarının incelenmesi/kayıt kabul faaliyetleri, yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat yapılmaktadır.
g.Seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adaylar, diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi vb. ilave yetenekleri de dikkate alınarak idarece uygun görülen sınıfa sınıflandırılacak/yerleştirilecektir.
ğ.Seçim aşaması sınav tarihleri www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspxgenel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabilecektir. Adaylara, posta ile tebligat yapılmayacaktır.
2.UZMAN ERBAŞLIK HAKKINDA BİLGİ
Değerli adaylar;
Kara Kuvvetleri Komutanlığında uzman erbaş olarak istihdam edilmek üzere, en az lise ve dengi okulların ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından uzman çavuş kadrolarına, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu esaslarına göre personel seçimi yapılmaktadır.
Kılavuzun ilgili bölümlerinde, kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme/sınıflandırma faaliyetleri ile uzman erbaşlığa ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığında uzman erbaş olarak görev almak istiyorsanız, başvuru kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.
a.Uzman erbaş olma süreci;
Ön başvuru, kayıt kabul, yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi, mülakat, hastane sevk ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.
İşlemleri tamamlanan adayların kayıt-kabul dosyası tamamlanır ve atamaları yapılmak üzere Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığına gönderilir.
Dosyaların K.K.Tyn.D.Bşk.lığı tarafından teslim alınmasını müteakip belirtilen esaslar çerçevesinde personelin ataması yapılır ve atamalar eğitim başlangıç tarihinden bir ay (Zorunlu hallerde en geç iki hafta) önce adaya ve mülki makamlara gönderilir. Atama emrinde belirtilen tarihte atandırıldığı sınıf okulu ve/veya eğitim merkezine katılmak zorundadır.
Yedi gün içerisinde katılmayan adaylar temel kursa alınmaz ve başka bir döneme planlanmaz. Bu durumda olanların yeniden açılacak olan uzman erbaş temini sınavlarına müracaat etmesi ve yapılacak olan sınavlardan başarılı olması gerekir.
b.Özlük hakları;
Uzman erbaşların giyecekleri devlet tarafından sağlanır. Giyim, kuşam istihkakları Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenecek istihkak ve tahsis listelerinde gösterilir. Uzman erbaşların kıyafetleri TSK Kıyafet Yönetmeliği’ne göre düzenlenir.
Uzman erbaşlara bir izin yılında yol süresi hariç, 45 gün izin verilir. Bu iznin 15 günü mazeret izni olarak kullanılır. İzinleri 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanun ve Yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.
Uzman erbaşlar ve kanunen bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm sağlık işlemleri hakkında 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu hükümleri uygulanır.
Kara Kuvvetleri Komutanlığına mensup uzman erbaşların ilk sözleşmeleri 4 yıl olarak yapılır.
Uzman erbaşlara, göreve başlamış olmak kaydıyla sözleşmenin onaylandığı tarihten geçerli olarak 3269 sayılı Kanun’da belirtilen tablo üzerinden aylık ödenir. Uzman çavuşlar 10’uncu derecenin birinci kademesinden; uzman onbaşılar ise, 11’inci derecenin birinci kademesinden giriş yaparlar.
Uzman erbaşlara; yan ödemeleri, Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği, ölüm yardımı ödeneği ve yakacak yardımı 926 sayılı TSK Personel Kanunu esaslarına göre; tayın bedeli 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun esaslarına göre ödenir.
Uzman erbaşlar mevcut hükümler dahilinde, Milli Savunma Bakanlığına ait konutlardan, kiralama sisteminden ve lojman tazminatından da istifade ederler.
3.BAŞVURU
a.Kimler Başvurabilir, Başvuru Koşulları Nelerdir?
Uzman çavuşluğa aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar, TABLO-2’debelirtilen sınıf ve branşlarda başvurabilir.
Başvuru Koşulları:
(1)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
(2)En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
(3)Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve alımı yapılacak sınıf ve branşlarda aranan niteliklere sahip olmak,
(4)Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (01 Ocak 2012 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),
(5)Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak(01 Ocak 1990 tarihi ve sonrasında doğanlar),
(6)Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak,
(7)Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaşolarak istihdam edilmemiş olmak,
(8)Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş ya da ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi bir cürümden hükümlü bulunmamak,
(9)Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak,
(10)Askerlik hizmeti sırasında; üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu 148’inci maddesinde yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,
(11)Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde (TABLO-3) 80 ve üzeri Not almış olmak [Örneği KKY 51-3 (B) K.K. Uzman ErbaşYönergesindebulunmaktadır],
(12)Boy ve kilo oranları tablosunda (TABLO-4) belirtilen değerler içerisinde bulunmak,
(13)Güvenlik soruşturması uygun olmak,
UYARI: Ön başvuruda bulunan adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (Atamaları yapılmış olsa dahi) işlemleri iptal edilecektir.
b.Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?
(1)Adaylar ön başvurularını TABLO-1’deki faaliyet takvimine uygun olarak 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığınınwww.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ (internet) adresindençevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.
(2)Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, her bir aday içinaday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir.
(3)Ön başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (Online) Başvuru Formu T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı ve Aday Numarası bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.
UYARI: Genel ağ (İnternet) ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.
c.Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?
(1)Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön başvuru niteliğinde olup, adaylar bu başvuruya istinaden sınavlara planlanacaktır. Adayların asıl başvuru işlemleri ise seçim aşaması işlemleri için K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığına (Cebeci/Ankara) geldiklerinde başvuru evrakları kontrol edilerek yapılacaktır.
(2)Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır.
(3)2015 yılı içerinde seçim aşaması sınavlarına katılanlara aynı yıl içerisinde ikinci bir başvuru ve sınavlara giriş hakkı verilmeyecektir.
ç.Askerlik Hizmeti Esnasında Başvuran Adaylara Birlik Komutanlıklarınca Yapılacak İşlemler Nelerdir?
(1)Askerlik hizmeti sırasında başvuruda bulunacak adaylar için birlik komutanlıkları ve kurum amirliklerince, örneği KKY 51-3 (B) Uzman Erbaş Yönergesi’nde bulunan nitelik belgesi, ilgi yönergenin EK-Ç’sinde belirtilen esaslara ve Kara Ağında bulunan nitelik belgesi kontrol formuna göre doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanacaktır.
(2)Silahaltındaki adaylardan haklarında adli ve/veya askeri mahkemelerde (disiplin kurulu dahil) işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa RDM sürecine ait tespitler ile arşiv araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır. Nitelik belgesi adaylar tarafından, kapalı ve mühürlü zarf içerisinde sınavlara gelirken getirilecektir.
UYARI:80’in altında Not almış olanlara nitelik belgesi tanzim edilmeyecek, adaya tebliğ edilerek tebliğ belgesi şahsi dosyasına konulacaktır. Bu adaylar sınavlara gönderilmeyecektir. Ayrıca adaya ait başvuruyla ilgili herhangi bir belge, Resmi evrak kanalı ile gönderilmeyecektir.
(3)Birlik komutanlıkları ve kurum amirlikleri, bir dosyaya adayların müracaat dilekçesini, ön başvuru belgesini ve kapalı, mühürlü zarf içerisine konulmuş nitelik belgesi ile varsa mahkeme evraklarını koyarak adaylara teslim edecek, adaylar ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken bu dosyayı yanlarında getireceklerdir. Adaya zarfı açmaması gerektiği hususu tebliğ edilecektir.
(4)Sınav tarihleri dağıtım iznine denk gelen adaylar için nitelik belgesi, acemi eğitimi gördükleri eğitim birliği tarafından doldurulacaktır. Acemi birliğinde eğitimi devam eden adaylar için nitelik belgeleri, bulundukları eğitim birliği tarafından verilecektir.
(5)Askerlik hizmeti devam eden adaylara;
(a)Adayların nüfus cüzdanı ve askeri kimlik belgeleri ile sınavlara katılmaları sağlanacak,
(b)Sınavlar ve sağlık raporu işlemleri süresince MY 52-13 TSK Erbaş ve Er İşlemleri Yönergesi’ne göre diğer izinler kapsamında (Sınav belgelerini ibraz etmeleri halinde kanuni izinlerine mahsuben) izin verilecektir.
d.Ön Başvuru Sonuçları Ne Zaman ve Nerede Yayımlanmaktadır?
(1)Ön başvurusu kabul edilen adayların seçim aşaması sınavlarına katılacakları tarih,www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspxgenel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılabilmektedir.
(2)İkinci veya müteakip dönemlerdeki seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden (Muhtemel tarihler TABLO-1’dedir.) çağrılmaktadır. Adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmamaktadır. Bu nedenle, genel ağdan seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır.
Daha Ayrıntılı İncelemek için ve Kılavuza Ulaşmak İçin Buraya Tıklayınız.