Milli Savunma Bakanlığına bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığında yayımlanan ilan da 24 bin askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Alım ilanı Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile hazırlandı ve 11 bin uzman erbaş alımı yapılacağı belirtilirken yine 13 binde sözleşmeli erbaş alınacağı duyuruldu. Uzman erbaşların görev süreleri boyunca uzman çavuş rütbesine yükseleceğinden en az lise mezunu olması gerekmekte olup sözleşmeli erbaş alımlarında adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir.

Sözleşmeli Erbaş: 13 Bin Askeri Personel
Uzman Erbaş: 11 Bin Askeri Personel

NASIL BAŞVURU YAPILACAK


Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş sınıfları için toplam 24 bin kişilik askeri personel alımı gerçekleştirilecek. Peki alım ilanına nasıl başvuru yapılır. Adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir?

Başvurular Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesinden yapılmaktadır. Sağ bölümde yer alan sözleşmeli erbaş ve uzman erbaş linkleri aracılığı ile adaylar yine tüm detayalr hakkında bilgi sahibi olabileceği gibi başvurularını da aynı kanal üzerinden gerçekleştirebilirler.

Alımlar Mart ayından 1 Aralık 2017 tarihine kadar yapılacak ve aralıklarla sözleşmeli erbaş ile uzman erbaş alımları gerçekleştirilecek olup 1 Aralık 2017 tarihine kadar toplam 24 bin askeri personel alımı yapılacak.

www.kkk.tsk.tr
Editör: TE Bilisim