Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan askeri personel alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilan da Kara Kuvvetleri Komutanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 11 uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

Uzman erbaş rütbesi ile göreve başlayacak olan adayların gerekli görev sürelerinin dolması ile uzman çavuşluk rütbesine yükseleceği sebebi ile adayın en az lise mezunu olması gerekmektedir. Müracaatlar Mart ayı itibari ile başladı ve 1 Aralık 2017 tarihine kadar sürecek. Nasıl başvuru yapılır? Kimler müracaat edebilir.

Alınacak Pozisyon: Uzman Erbaş

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR


Kara Kuvvetleri Komutanlığının alım yapacağı 11 bin uzman erbaş pozisyonu için hangi adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilir ve detaylar nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olma
En Az Lise Mezunu olmak
Askerliğini yapmış ya da yapıyor olmak
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)
Askerî okullardan ilişiği kesilmemiş olmak
Fiziki kusuru olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Kara Kuvvetleri Komutanlığı aracılığı ile aranmakta olup başvurular kabul edilmektedir. 1 Aralık 2017 tarihine kadar dönem dönem uzman erbaş alımları yapılacak ve toplam 11 bin uzman erbaş sınıfı için askeri personel alımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linki ve resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

http://www.kkk.tsk.tr
Uzman Erbaş Alım İlanı İçin Tıklayınız.