Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan Kuvvet Komutanlıkları açık askeri personel pozisyonları için ilan yayımlayarak personel alımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ilan Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyuruldu.

Buna göre Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az ilköğretim mezunu 24 bin uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş sınıfları için askeri personel alımı yapıyor. Uzman erbaş alımına müracaatlar için en az lise mezunu şartı aranmaktadır.

ALIM YAPILAN SINIFLAR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Bakanlığı 24 bin askeri personel alımı yapıyor. Peki hangi sınıflar için askeri personel alımı yapılıyor.

Uzman Erbaş - 11 Bin Personel
Sözleşmeli Erbaş - 13 Bin Personel

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Uzman erbaş alımına müracaat edecek olan adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Sözleşmeli erbaş pozisyonuna başvuru yapacak olan adayların rütbeleri devamlı olarak erbaş olarak kalacağı için adayın en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. Yine adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması, sicili temiz olması, sağlık problemini de olmaması gerekmektedir.

Başvrular Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesinde yer almakta olan personel temin bölümü aracılığı ile yapılmaktadır. Adaylr aşağıda ki linkler takip edebilir.

www.kkk.tsk.tr

ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim