Ülkemizde bulunan Hava, Deniz ve Kara kuvvetleri komutanlıkları bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı sınıflarda istihdam sağlayacaklarını geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile belirtmişti. Söz konusu yayımlanan ilana göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyelerindeki eksiklik için Öğretmen ve Mühendis Sınıflarında Muvazzaf Subay alımı yapacaklarını belirtmişlerdi ve İlgili başvuru kılavuzu yayımlanmıştı. Söz konusu başvuru kılavuzuna göre başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı alımını yapacağı muvazzaf subay adaylarından bazı nitelikler aramakta ve buna göre, Erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecektir.

Adaylardan, 2013 yılı ile 2018 yılları İlkbahar Dönemi dail olmak üzere ALES sınavından en az 70 puan almış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sivil ve Askeri okullardan ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamış olmak, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak.

Eğitim şartı olarak, İlgili alımı yapılacak branşlar için 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, yabancı Dİl Öğretmenliği için YDS den en az 85 puan almış olmak.

Yaş şartı olarak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile Lisans düzeyinde başvuru yapacak adaylar için 27 yaşından ve Lisans üstü eğitim görenler için 32 yaşından büyük olmamak.

Daha önce TSK da subay, Astsubay, Askeri Öğrenci, Uzman, Jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görev yaparken çıkartılmamış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından artık sona ermektedir. Buna göre başvurular en geç 31 Mayıs 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim