Devlet Personel Başkanlığı bir çok kamu kurumunun veya Ülkemizde bulunan ve İçişleri Bakanlığına bağlı olan Komutanlık ilanlarını yayımlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde de yayımlanmış olan ilanlara göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği gidermek için Astsubay alımı yapacaklarını belirtmişlerdi.Başvuruları Nisan ayının başlarında başlayan ve Komutanlıklar için başvuru sürelerinde son günlere gelindi. İsinolsa.com olarak sizlere bir kez daha şartlar, branşlar ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra adaylar başvuru tarihleri içerisinde mutlaka başvurularını tamamlamaları gereklidir.

İLANIN DETAYLARI:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda3 bin 560 kişilik branş ile Sözleşmeli ve Muvazzaf astsubay alımı yapacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli/Muvazzaf 3 Bin 400 Astsubay, Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli 160 Astsubay olmak üzere toplamda 3 bin 560 Astsubay alınacaktır.

Buna göre Sahil Güvenlik Kmutanlığı Sözleşmeli olarak, 90 Güverte, 35 Makine, 6 Erkek ikmal, 4 bayan İkmal, 10 Uçak Bakım, 5 Bilgi Teknolojileri, 5 Erkek İdari ve 5 Bayan idari  alımı gerçekleştirecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı ise Sözleşmeli ve Muvazzaf olarak 2 Bin 716 Jandarma, 120 Personel, 93 İkmal, 23 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 8 Bando, 40 Sağlık, 85 İstihkam, 95 Bakım ve 155 Muhabere branşarında olmak üzere topmanda 3 bin 40 astsubay alınacak. Ayrıca bu sayının 401 kadar adayı Bayan aday alınacaktır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi alımlar hem erkek hemde kadın adaylar için geçerli olacaktır. Sahil Güvenlik Komutanlığı Sadece Önlisans mezunu alacak. Jandarma Genel Komutanlığı ise Önlisans ve Lisans mezunu alacak olup adaylardan bu yönde, Önlisans veya Lisans mezunu olanlar için 27 yaş ve Lisans üstü eğitim alanlar için 32 yaş şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı büyelerine alımını yapacakları Astsubay adayları için adaylardan, Türk Vatandaşı olmak, Askeri okul ile ilşkisi kesilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmak ( Sahil Güvenlik Komutanlığı ilanı için Güverte ve Makine Branşları için KPSS şartı aranmıyor ) .

Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve “Astsubay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık raporu almak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırması sonucu temiz çıkmak, Terör ile bağlantısı olmamak gibi nitelikler aranacak olup bu şartları taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili alım duyurusu Nisan ayının başında yapılmış olup ve başvuruların 02 Nisan 2018 tarihinde başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Buna göre Adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

NOT: İlanda son başvuru tarihi 23 Nisan 2018 olarak belirtmiş ancak. JSGA tarafından yapılan son duyuruya göre başvuru süreleri 24 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı.Aşağıda ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Editör: TE Bilisim