2019’un da sonuna yaklaşırken bu yıl başında yetkili isimler tarafından açıklanan askeri ve güvenlik personeli alımları için de sona yaklaşılıyor. Özellikle 2019 yılında yapılacak olan alımların birçoğu Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi ve İçişleri Bakanlığına bağlı olarak Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacaktır.

EGM POMEM 10 Bin Polis Alımı

Bakan Soylu tarafından bu yıl içinde yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 2019 yılı içerisinde 15 bin polis alımını daha önce yaptık. Bu 15 bin kişilik alımdan sonra ise 10 bin kişilik bir polis alımı daha gerçekleştireceğiz. 10 bin polis alımını ise bu yılın Eylül ayında yapmayı planlıyoruz” ifadesi ile 10 bin POMEM kadın ve erkek polis alımının müjdesini verdi.

İlandaki gecikmeler geçtiğimiz ay yapılan komiser yardımcılığı ve kadın PÖH alımları sebebi ile olup ilgili 10 bin polis alımının önümüzdeki haftalarda ilan edilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili güncel haberler için: https://www.isinolsa.com/polis-alimlari/soylu-pomem-10-bin-polis-alimi-kpss-sarti-ve-renk-korlugu-hakkinda-h28205.html

JGK 27 Bin JÖH, Astsubay ve Sivil Memur Alımı

Yine geçtiğimiz günlerde Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada Soylu “Türkiye genelinde karakollarda çalıştırılacak. Güven masalarında vatandaşların sorunlarını dinleyecek, onların sıkıntılarını değerlendirip gerekli işlemlerin hızlı şekilde yapılmasını sağlayacak polisler 2020 yılında eğitimlerini sonlandıracak ve göreve başlayacak” şeklindeki açıklaması ile jandarma alımını açıklamıştı.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl sonuna kadar 27 bin personel alımı yapmayı hedefleyen Jandarma Genel Komutanlığı, subay, uzman erbaş, astsubay ve JÖH alımlarını sürdürecek fakat bu kadrolara yapılacak olan alımını yanı sıra aynı zamanda sivil memur kadrosunda da alım yapması bekleniyor.

Habere ilişkin en güncel durum için: https://www.isinolsa.com/joh-alimlari/soylu-jandarma-alimini-acikladi-joh-alimi-olacak-mi-h28349.html

Editör: TE Bilisim