İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığının 2021 yılı için uzman çavuş alımına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ve düşünüldüğü gibi de oldu. Dün İçişleri Bakanlığı kamuoyuna 5 bin kişilik uzman çavuş alımı ilanını yayımladı. Üstelik ilanda bir değişiklik yapıldı. Bundan önceki zaman dilimlerinde en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği bir ilan çıkarılırken bu sefer en az ilkokul mezunu uzman çavuş alımı ilanı geldi.

İlkokul Mezunu Adaylar Dikkat!

Jandarma sınıfı için yani komando, JÖH, asayiş için ilkokul mezunu alımı olmuyor. Ancak sınıf branşlı alımlarda yani oto boyacı, oto tamirci, kasap, silah tamircisi, su yalıtımcısı, terzi, sıhhi tesisatçı, saraç vb. gibi pozisyonlar için en az ilkokul mezunu alımları yapılmaktadır. Bu branşlara adayların başvuru yapabilmesi için ilköğretimin 8 kademisinden mezun olması gerekmektedir. Yani ilk okul ile orta okulun bitirilmiş ve mezun olunması gerekiyor.

Başvurular Yarın

Başvurular 21 Ocak tarihi itibari ile başlayacak olup 31 Ocak tarihine kadar devam edecektir. Adayların Jandarma öğrenci temini üzerinden başvurularını tamamlaması gerekmekte olup resmi ilanı, tüm sınıfları incelemek için hemen aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

RESMİ İLAN İÇİN BURAYA GİRİNİZ

Editör: TE Bilisim