Binlerce kişilik boşluk ile Astsubay alımı yapılıyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı branşlarda Astsubay alımı yapılacak. Toplamda 3 bin 675 kişilik boşluk ile alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak derlediğimiz bu haberimizde sizlere Jandarmanın ve Sahil Güvenlik Komutanlığının astsubay alımları hakkında bilgiler vereceğiz. haberimiz sayesinde, Başvuru Şartlarına, Başvuru tarihlerine, Alım yapılacak branşlara ve Başvuru Kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.

HANGİ BRANŞLARDA ASTSUBAY ALINACAK?

Jandarma genel Komutanlığı, Sözleşmeli olarak Lisans veya Ön Lisans Mezunu, 2 bin 343 Erkek ve 300 Kadın Jandarma, 117 Erkek ve 22 kadın Personel, 84 Erkek ve 5 Kadın İkmal, 16 Erkek ve 6 Kadın Maliye, 6 Erkek ve 2 Kadın Bando, 40 Erkek Uçak/Helikopter Teknisyeni, 73 Erkek İstihkam, 136 Erkek Bakım, 175 Erkek Muhabere alımı yapacak. Muvazzaf olarak ise 50 Erkek Sağlık ( Muvazzaf ) olmak üzere toplamda 3 bin 375 kişilik boşluk ile Astsubay alımı yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise bazı branşlarda KPSS puanı ile Bazı branşlarda ise KPSS Şartı olmadan astsubay alacak. Buna göre 60 KpSS Puanı ile alım Branşları, 20 Kadın 10 Erkek İkmal, 15 Erkek Uçak Bakım, 15 Erkek Bilgi Teknolojisi, 8 Kadın 8 Erkek İdari ) Büro ) ve 7 Erkek 7 Kadın İdari ( Adalet ) alınacak. KPSS Şartı aranmadan ise, 150 Erkek Güverte, 60 Erkek Makine branşlarında olmak üzere toplamda 300 Astsubay alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Astsubay alımı için adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans ve Ön Lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak, Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi sebeple askeri okullardan ve Emniyet Teşkilatına bağlı okullardan çıkartılmamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından ne sebeple olursa olsun bağlantısı kesilmemiş olmak, Terör ile bağlantısı olmamak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Alkol uyuşturucu veya buna benzer uyarıcı madde yüzünden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak gibi genel nitelikler aranır.

Özel olarak ise, KPSS puanı ile alım yapılacak branşlar için Ön Lisans mezunlarından KPSSP93, Lisans mezunlarından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli astsubay alıyorken Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, Sözleşmeli Astsubay alacak.

BAŞVURULAR VE BAŞVURU KILAVUZLARI:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ilgili duyuruyu 25 Şubat 2019 tarihinde yapmışlardı. Başvurularda ilanların kılavuzlarının yayımlanması ile birlikte başladı ve adaylar başvurularını en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Aşağıda başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU

Ayrıca Askeri personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek yayımlanacak ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.