Geçtiğimiz günlerde Jandarma genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Muvazzaf/Sözleşmeli astsubay alımı yapılacak İlgili ilan için başvuru kılavuzu yayımlanmamıştı ve adaylar büyük heyecan ile başvuru kılavuzu beklemekteydiler. Yapılan Son Dakika Duyurusuna göre Jandarma genel Komutanlığı resmi İnternet sitesinde Başvuru Kılavuzu yayımlandı ve başvuru ekranı açıldı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili başvuru kılavuzu hakkında detayları sizlere aktarıyoruz.

Başvuru Kılavuzuna göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında Eğitim ve öğretim görecek muvazzaf/sözleşmeli astsubay alımı yapılacak. İlgili alımlara erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilecek olup, Sahil Güvenlik Komutanlığı Ön Lisans mezunu Sözleşmeli Astsubay alacak. Jandarma Genel Komutanlığı ise, Lisans ve Ön Lisans mezunu Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay alımı yapacağını duyurdu.

Başvuru yapacak adaylar için kılavuzda bir not bırakıldı ve adayların başvuru kılavuzunu incelemeden başvuru yapmamaları gerektiği uyarıldı. Adaylar için başvuru şartları da belirtildi ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya engeli bulunmamak, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alkol uyuşturucu veya uyarı maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, TSKİ JGK ve Sahil Güvenlik Komutanlığından her ne sebeple olursa olsun ilişkisi kesilmemiş olmak, TSK, Askeri okullardan, Emniyet Teşkilatından dan çıkartılmamış olmak, Terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihi itibari ile siyasi parti üyesi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan, Yaş, Eğitim ve KPSS şartı aranıyor.

Yaş Şartı:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına alımı yapılacak Astsubay adaylarından yaş olarak, Düzenlenmiş nüfus kayıtlarına göre Başvuru yapılan yılın Ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisans üstü eğitimi bulunanalar için ise 32 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı:

Jandarma Genel Komutanlığı Ön Lisans ve Lisans Mezunu alım yapacak. Buna göre adayların başvuru kılavuzunda belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmaları veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek olmaları gerekmektedir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, Ön Lisans mezunu alım yapacak. Adayların bu bağlamda Jandarma için Ön Lisan veya Lisans mezunu olanlar için 27 ve Lisans üstü eğitim almış olan için 32 yaşından büyük olmamaları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 27 yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.

KPSS Şartı:

Söz konusu olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Ön Lisans veya Lisans mezunu Astsubay alımı yapacağından adaylardan, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilan geçtiğimiz günlerde Jandarma genel Komutanlığı resmi İnternet sitesinde ilan edilmişti ve başvuruların 25 Şubat 2019 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. İşin Olsa ekibi olarak dile getirdiğimiz haberimizde de başvuru kılavuzu yayımlanmamıştı. Ancak Başvuru kılavuzu bugün yayımlandı ve başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri zorunludur.

Adaylar başvurularını Ön Başvuru olarak sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU YAPMA!SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli astsubay alımları için başvuru kılavuzuna ulaşmak için ve başvuru ekranına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Ayrıca Başvurusunu yapmış olan adaylar sonuçlar açıklandığında sonuçlardan anında bildirim yolu ile haberdar olabilir. Veya Yayımlanacak yeni Askeri personel alım ilanlarından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlardan anında haberdar olabilir ve diğer askeri personel alım ilanlarını takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.