Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılı Sözleşmeli veya Muvazzaf olarak subay alımı yapacak. Başvurular 17 Şubat 2021 tarihi ile başlamıştı ve 28 Şubat 2021 tarihinde sona erdi. Söz konusu askeri personel alımı için adaylar sonuçları beklerken jandarma genel Komutanlığı adayları çok bekletmeden sonuçları duyurdu.

BAŞVURU SONUÇLARI EKELKTRONİK ORTAMDA SORGULANACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı Resmi Personel Temin adresi üzerinde yayımladığı duyuru ile sonuçları 17 Mart 2021 tarihi itibari ile adaylarla paylaştı. Başvuru sonuçları sadece Elektronik ortamda sorgulanacak.

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLA

Açılacak ilgili ekranda aşağıdaki görselde de göreceğini gibi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunun için ilgili ekranda bulunan SORGULA butonlarına tıklayarak e-Devlet sayfası açılacak ve oradan T.C kimlik numaranız ile giriş yaparak durumunuzu öğrenebilirsiniz.

SINAV ÜCRETİNE DİKKAT!

Başvurusu kabul edilerek sınavlara katılmaya hak kazanan/çağırılan adaylar ile ilgili olarak;

Adaylardan 200 TL sınav ücreti alınacak (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.), Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak, Sınav aşamalarından önce belgelerin kontrol edilmesi işlemi esnasında sınav ücretini yatırdığına dair (T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisinin yer aldığı) dekont beyan edilecek.

SEÇİM AŞAMALARI NEDİR?

  • Fiziki kontrole,
  • Fiziki yeterlilik sınavına,
  • Mülâkat sınavına,

Belirtilen sınav aşamalarının herhangi birinde başarılı olamayan adaylar, bir sonraki aşamaya devam edemezler. Adaylar sınava gelirken yanlarında cep telefonu, ses-görüntü kayıt cihazı veya benzer özellikli değişik elektronik cihazları getirmeyecektir. Bu tür cihazlarla gelen adaylar nizamiyeden alınmayacaktır. Nizamiye bölgesinde bu tür cihazları teslim alma veya muhafaza etme imkanı bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim