İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan kuvvet komutanlıkları arasında yer alan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı açık olan pozisyonlar için çok sayıda rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna ilan yayımlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu ve bu ilana göre Jandarma Genel Komutanlığının 500 subay, Sahil Güvenlik Komutanlığının 72 subay toplam ise 572 subay alımı yapılacağı öğrenilmişti. Buna göre başvurular devam ederken bugün önemli bir açıklama yapıldı.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI!

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 572 subay alımı başvuruları normalde 1 Nisan 2018 tarihi itibari ile sona erecekti ancak yeni yapılan açıklama 572 subay alımı ilanına başvuruların 8 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Buna göre başvurularda genel olarak aynı şartlar aranmakta olup adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim ALES sınavına girmiş olması 60 ile üzeirnde puan almış olması gerekiyor. Yine adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. Yüksel lisans mezunları için ise yaş şartı 32 olarak belirtilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı aranan şartlar ve ilan detaylarını aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI İLANI BURADA

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim