Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı subay alımı ilanını geçtiğimiz haftalarda yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Komutanlık Karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenik Akademisi bünyesine askeri personel yani muvazzaf / sözleşmeli erkek ve kadın subay alımı gerçekleştirecek. Başvurularına 16 Ocak 2020 tarihine başlamış olan adaylar başvurularını artık sona erdirmeleri gereklidir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak pozisyonlar nedir? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK KADRO BİLGİSİ:

Jandarma Genel Komutanlığı 481 kişilik kadro ile 12 farklı branşta personel alacak. İşte tablo;

SUBAY ADAYLARI BURADA!

Jandarma Subaylık başvurusu yapmış tüm erkek ve kadın adaylar tek sayfada toplandı. Sende TIKLA VE KATIL!

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığının subay alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Bu yönde adaylardan genel olarak, Belirtilen branşlarda en az dört yıllık eğitim veren kurumlardan mezu olmuş veya 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair beyan sunmak, gibi genel nitelikler aranacak.

KPSS ve ALES ŞARTI:

2018-2019 yılında yapılan KPSS sınavında; Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 65 puan, 2018 ya da 2019 yıllarında yapılan ALES’ten Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

YAŞ ŞARTI:

01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak ve Muvazzaf Tabip ve Diş Tabibi Subay adayları için 32 yaşını bitirmemiş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

SAĞLIK ŞARTI:

TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (1) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Olur” raporu almak.

BAYANLARA ÖZEL ŞART:

Alım yapılacak branşlardaki subay pozisyonlarına kadın adaylarda başvuru yapabilecek ve bu yönde kadın adaylardan Hamile Olmamak şartı aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma ve Sahil Güvenlik için başvurular 16 Ocak 2020 tarihine başlamış olup artık sona ermektedir. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU