Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları tarafından geçtiğimiz günlerde ilan yayımlanmıştı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kontenjanlarda 3 bin 675 kişilik boşluk ile sözleşmeli/muvazzaf astsubay alımı yapılacak.Duyuru geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı ve adaylar başvurularına duyurudan sonra başlamışlardı. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini bitirmemiş olan adaylar için son güne gelindi ve sizlere ilanın detaylarını bir kez daha aktarıyoruz.

KADIN ERKEK ASTSUBAY ALINACAK?

Jandarma ve Sahil Güvenlik farklı kontenjanlarda astsubay alacak ve alımlar kadın veya erkek adaylar için yapılacak. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı Lisans veya Ön Lisans Mezunu, 2 bin 343 Erkek ve 300 Kadın Jandarma, 117 Erkek ve 22 kadın Personel, 84 Erkek ve 5 Kadın İkmal, 16 Erkek ve 6 Kadın Maliye, 6 Erkek ve 2 Kadın Bando, 40 Erkek Uçak/Helikopter Teknisyeni, 73 Erkek İstihkam, 136 Erkek Bakım, 175 Erkek Muhabere alımı yapacak. Muvazzaf olarak ise 50 Erkek Sağlık ( Muvazzaf ) olmak üzere toplamda 3 bin 375 kişilik boşluk ile Astsubay alımı yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, 60 KPSS Puanı ile alım Branşları, 20 Kadın 10 Erkek İkmal, 15 Erkek Uçak Bakım, 15 Erkek Bilgi Teknolojisi, 8 Kadın 8 Erkek İdari ) Büro ) ve 7 Erkek 7 Kadın İdari ( Adalet ) alınacak. KPSS Şartı aranmadan ise, 150 Erkek Güverte, 60 Erkek Makine branşlarında olmak üzere toplamda 300 Astsubay alımı yapılacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihinde başlamışlardı. Başvurularına bu güne kadar devam eden adaylar için başvurularda son gün geldi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Jandarma Genel Komutanlığı resmi başvuru sistemi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

Jandarma veya Sahil Güvenlik için başvuru yapmış olan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Bu yönde sonuçlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek sonuçlar açıklandığında anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Astsubay alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranıyor. Bu kapsam bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranıyorken bazı pozisyonlar için ise KPSS şartı aranmayacak. KPSS ile alım yapılacak kontenjanlar için Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak gerekiyor. Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekiyor.

Ayrıca yaş olarak, Ön Lisans ve Lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş olmak ve Lisans üstü eğitim almış olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak şartları aranıyor. Askeri ilanları ve memur alımı ilanlarını sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden bizleri sosyal medya üzerinden takip ediniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

JANRDAM GENEL KOMUTANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU