Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kadın ve erkek adaylar içerisinden toplamda 3725 kişilik boş kadro ile astsubay alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularına Şubat başında başlayan ve başvuru yapmış olan adaylar için artık sonuç bekleme süreci başladı. Bu kapsamda ilanın detaylarını sizlerle paylaşacağız ve sonuçlar hakkınd detayları aktaracağız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 3725 astsubay alacak. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli veya muvazzaf olarak 3550 kişilik kadro ile farklı alanlarda asytsubay alacak. Sahil Güvenlik komutanlığı ise kadın erke kadaylar içerisinden ve kpss puanı ile astsubay alacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandamra ve Sahil Güvenlik Akademisi astsubay alımı başvurularını Jandarma PERTEM üzerinde 04 Şubat 2020 tarihinde açmıştı ve adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2002 tarihine kadar gerçekleştirdiler. Başvurular sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylardan alındı ve elektronik ortamda başvuru yapıldı.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLAR:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesine başvuru yapan adaylar için artık merkalı bekleyiş başladı. Bu kapsamda başvurular değerlendirilecek olup, KPSS puanı istenen branşlarda, adaylar KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjanın miktarının 10 katına kadar aday, KPSS Puanı istenmeyen branşlar için ise tüm adaylar sınavlara çağrılacaktır.

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZLARINA BURADAN ULAŞABİLRİSİNİZ.

Ayrıca Kadın Erkek adaylardan oluşan ve JSGA astsubay alımlarına başvuru yapan 20 bin kişi burada. Tıkla sende katıl

Editör: TE Bilisim