Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği gidermek için yeni bir duyuru yayımladılar. Yayımlanmış olan duyuruya göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı ( JSGA ) 2019 yılı için eğitim öğretim görecek Astsubay alacak. Jandarma Genel Komutanlığı Erkek veya Kadın Muvazzaf/Sözleşmeli astsubay alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise Erkek veya Kadın adaylar içerisinden Sözleşmeli Astsubay alımı yapacağını ilan ettiler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Başvuru kılavuzunda belirtilmiş olan öğrenim programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapacak Ön lisans mezunları için ve lisans 27 yaşından ve Lisans üstü eğitimi almış olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamak ve Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuru yapacak adaylar Ön Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Ayrıca ilanın başvuru kılavuzu sonradan yayımlanacak olup diğer şartlar başvuru kılavuzunda belirtilecek. Ancak geçmiş yıllardaki ilanlar doğrultusunda adaylardan büyük ihtimalle, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Alkol ve Uyuşturucu veya madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak, Her ne sebeple olursa olsun Jandarma veya Sahil Güvenlik Komutanlıklarından çıkartılmamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik ile ilişkisi kesilmemiş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan ilana göre adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 13 Mart 2019 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacaktır. Adaylar Ön Başvurularını sadece , https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden yapacak. Başvurular adayların Elektronik ortamda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak olup bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. Yayımlanmış olan ilana ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

İlgili duyuru için 2019 yılı Astsubay alımı başvuru kılavuzu yayımlandığında anında bildirim yolu ile ulaşmak istiyorsanız İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza tamamen ücretsiz olarak indirerek başvuru kılavuzundan, başvuruların başladığında ve sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca bizleri Sosyal medya üzerinden takip etmek için aşağıdaki bağlantıları kullanarak her zaman askeri personel alım ilanlarını ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim