Geçtiğimiz hafta yapılmış olan duyurulara göre farklı Askeri Komutanlıklar bünyelerindeki eksikliği gidermek için Askeri personel kadrolarına alım ilanları duyurdular. Yapılmış olan duyurularda en az lise mezunu olmak üzere, Ön lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Ancak adayların belirtilen diğer nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

ALIM YAPACAK ASKERİ KOMUTANLIK VE ASKERİ PERSONEL DAĞILIMI:

Askeri komutanlıklar farklı alanlarda askeri personel alımı gerçekleştiriyor. Bu yönde Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma genel Komutanlığının yaptıkları duyurulara göre Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve Uzman Erbaş alımı yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ( TSK ) Bando sınıfı Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay alımı yapılacak. MSB'nin diğer duyurusuna göre ise, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı uzman çavuş alımı yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ise, 2019 yılı jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesinde eğitim görecek ve sonradan jandarmanın bünyesinde Subaylık yapacak 220 erkek öğrenci alımı yapılacak.

ASKERİ ALIMLAR İÇİN ARANAN ORTAK NİTELİKLER NEDİR?

Adaylardan jandarma alımları için ve MSB alımları için aranan şartlar aşağıdaki gibidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve erkek olmak
  • En az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
  • Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak yaşamamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasa dışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,
  • Boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak,

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak bazı nitelikler aranıyor. İşte o nitelikler:

Sağlık Şartı: Jandarma, Sahil güvenlik ve TSK tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşıyor olmak,

Eğitim Şartı: Jandarma subay alımında ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için en az lise mezunu olmak. TSK Bando sınıfı için Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak.

Yaş Şart:

Jandarma genel Komutanlığı için : Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Çavuş alımı için: Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2019) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

TSK Bando Sınıfı Subay ve Astsubay: Muvazzaf Subaylarda, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar. Muvazzaf Astsubaylarda ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar.

BAŞVURULAR:

Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri için başvuru süreci başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar üzerinden hem ilanların detaylarına hemde son başvuru tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı Subaylık İçin 220 Erkek Öğrenci Alımı

- Son Başvurular 26 Temmuz 2019 - Detaylar için Buraya Tıkla.

TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay Alımı

- Son başvurular 06 Ağustos 2019 - Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Çavuş ( Erbaş ) Alımı

- Son Başvurular 02 Ağustos 2019 - Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim