Askeri personel alımlarında gündemde olan tüm gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlıkları bünyesine yapılacak askeri personel alımlarında JÖH, JÖAK, JÖPER, Jandarma Komando ve Sözleşmeli Er Alımı gündemdedir. Bu alımlarda toplamda 40 bin kişilik kadrodan bahsetmek mümkündür. Bu kadrolarda yayımlanmış olan MSB bünyesine 13 bin kişilik askeri personel alımı söz konusudur. 27 bin kişilik alımında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine yapıldığı bilinmektedir

MSB 13 Bin Askeri Personel Alımı başvuruları

Başvuru yapmak isteyen adayların; en az ilkokul mezunu olan adayların başvuruları değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Bu noktada askerliğini yapmış adayların 25 yaşını aşmamış olmaları, askerliğini yapmış olanların ise 20 yaşından gün alması ve 25 yaşından gün almamış olması gibi yaş şartları istenmektedir. Bu şartların dışında gerekli resmi ve fiziksel niteliklere uygun olan adayların, başvurularını doğru yapmaaları durumunda seçim aşamaları gerçekleştirilecek ve göreve başlamalarıyla alakalı bilgilendirmeler başvurunun olumlu sonuçlanması halinde sağlanacaktır.

Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere yönetmelik kapsamında sözleşmeli er adaylarının ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alındıkları, burada başarılı olmaları durumunda komutanlıklar tarafından dört yıldan fazla olmayacak şekilde en az üç yıllık sözleşmeleri yapılmaktadır. Yapılan sözleşmeler bir yıl süreden az, üç yıldan fazla olmamak şartıyla azami yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilecektir. Ayrıca sözleşmeli er ve erbaşların sözleşmelerini tek taraflı feshetmeleri mümkün değildir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıdan kılavuza erişebilirsiniz.

MSB kılavuzu için tıklayınız.

TÜM ASKERİ PERSONEL ALIMLARI VE BAŞVURULARI İÇİN UYGULAMALARI İNDİRİN!

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim