Türkiye’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaların ardından Jandarma uzman erbaş, korucu, onbaşı, çavuş alımları konusunda beklentiler çok daha arttı.

Bakan Soylu Alımlar İçin Ne Demişti?

Bakan Soylu, yaptığı son açıklamada Türkiye’de 73 bin uzman erbaşın ve 18 bin sözleşmeli erin görev aldığını ve bu sayıların yaklaşık 20 bin daha arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Bununla birlikte Jandarma personeli alımlarının yapılarak 75 karakola destek yapılacağını da sözlerine ekleyen Soylu, bu açıklamalarla yapılacak alımlar için bekleyiş de yarattı. Tüm bu gelişmeler ile birlikte en çok merak edilenlerden birisi de Jandarma 4. grup Uzman erbaş alımı.

Jandarma 4. Grup Uzman Erbaş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

2019 yılı içerisinde son olarak 3. grup alımlar Eylül ayı içerisinde tamamlanmıştı. Yılın son alımı olacak 4. grup alımı için görev almayı bekleyen adayların bekleyişleri sürerken, 4. Grup alımları ile birlikte Türkiye’deki uzman erbaş, korucu, onbaşı, çavuş alımlarının tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili herhangi bir tarih paylaşılmadığı gibi Jandarma Genel Komutanlığı 4. grup alımlarının Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yayınlanacak kılavuzlar ile birlikte alımların başlaması mümkün görünüyor.

Editör: TE Bilisim