Ülkemizde birçok kişinin rağbet gösterdiği alım ilanlarında biri olan askeri personel alımlarında geçtiğimiz ay Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada uzman erbaş alımı yapılacağı ifade edilmişti. Buna göre adaylar MSB PERTEM üzerinden başvurularını gerçekleştirmişti. Bugün Jandarma Genel Komutanlığı sitesinde yayınlanan duyuruda Kastamonu 5 inci Eğitim Alay Komutanlığı Emrine Atanan Branşlı Uzman Erbaş atama sonuçları yayınlandı.

İlgili atama sonuçlarına https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden ulaşmak mümkündür.

Uzman Erbaş Başvuru Şartları

İlgili askeri personel kadrosuna atanmak isteyen adayların MSB ve TSK tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşıyor olmak, Askerliğini yapmış veya hala yapıyor olmak, herhangi bir terör örgütü veya siyasiparti üyeliği bulunmamak, Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması olumlu olmak şartları aranmaktadır. Bu şartları sağlayan adayların ilgili uzman erbaş kadrolarına başvurmaları mümkündür.

Yeni Uzman Erbaş Alımı Yapılacak Mı?

İlgili uzman erbaş alımına birçok kişi rağbet göstermekte olup merak edilen bir soru da Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yeni bir alımın yapılıp yapılmayacağıdır. Buna göre Jandarma genel Komutanlığı tarafından konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadığı bilinmekle birlikte 2019 yılı için asayiş ve komando branşındayeni bir uzman erbaş alımı ilanı yayınlaması da beklenmiyor. Bu yıl içerisinde ilgili branşlarda ihtiyaçlar ise 2019-1 alımları ile başvuran ama kontenjana giremeyen adaylar arasından karşılanacak.

Editör: TE Bilisim