Ülkemizde askeri personel alımlarına yönelik ilgi her geçen gün artarken birçok askeri kurum da personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu alımlardan en çok rağbet görenlerden biri de uzman er/erbaş alımı olup birçok aday ise 2019 yılı sona ermeden yapılacak olan askeri personel alımlarının ne zaman olacağını merak etmektedir. Konu ile ilgili olarak ise geçtiğimiz aylarda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019’da 19 bine çıkarmak istiyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Mevcut Alımlar

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin sistemi internet sitesinde yer alan en son alım 3. Grup alımı olup2019-1 Sözleşmeli Uzman Erbaş 3. Grup Sınav Çağrısı, 19 Mart ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ikinci çağrıdan sonra 2 Eylül 2019 tarihinden bu yana sürmektedir. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığının personel temin ve yetiştirme strateji doğrultusunda ve artan uzman erbaş ihtiyacı olduğunda dolayı başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır.

4. Grup Ne Alımları Ne Zaman

Özellikle yeni alım için Jandarmanın 3. grup seçimlerini ekim ayında sona erdirmesi bekleniyor. Bu noktada ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinden sonra kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim