Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde askeri personel alımı 2020 ilanları beklenirken, başvuru yapacak olan adaylar ise başvuru genel ve özel şartları, bunun yanı sıra başvurularda kpss şartı istenilip istenmeyeceği konusunda bazı sorular sormaktadırlar. İşin olsa ekibi olarak başvurulara ait bazı detayları aktarıyoruz.

Eylül ayında 3. grup uzman erbaş alımları gerçekleşti. Buna göre 2019 yılı Kasım ve Aralık aylarında 4. grup uzman erbaş alım ilanları beklenmekteydi. İlanlar 2020 yılına kaldı. Adaylar hangi şartlarda bu ilanlar başvuru yapabilecekler. Eğitim, askerlik ve kpss şartı şu şekilde;

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

EĞİTİM ŞARTI: Adayların eğitim düzeyinde en az lise mezunu olması gerekli olmaktadır. Öğrenimini yurt dışı okullardan tamamlayan adayların denkliği aranacaktır.

KPSS ŞARTI: Ön başvurularda adayların KPSS puan türlerinden en az 50 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. 2019/1 ilanlarında eğitim düzeylerinde lise, lisans ve önlisans mezunları için P3, P93 ve P94 puan türlerinden puan almaları istenilmiştir. Ayrıca başvurularda kontenjanın yarısında kpss şartı arandı. Diğer yarısı için kpss başvuru şartı istenilmedi. 2020 yılı ilanında kpss istenilip istenilmeyeceği henüz belli değil.

FİZİKİ ŞARTLAR; Erkek ve kadın adaylar için askeri personel alımlarında bazı fiziki şartlar istenilmektedir. Buna göre en az 164 cm ve 210 cm aralığında olmak ayrıca boy ile kilo endeksinin olması gerekli olacaktır.

YAŞ ŞARTI: Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alımı için adayların askerliğinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gerecektir. En az 20 yaşında olmaları ve 27 yaşını geçmemiş olmaları istenilmektedir. Sözleşmeli erbaşların ise 3 yıl görev yapmaları ile 29 yaşını bitirmemiş olmaları istenilebilir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim