Jandarma uzman erbaş eğitim ataması bekleyen adaylar için resmi bir açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu jandarma uzman erbaş adaylar için eğitimlerinin bir planlama yapıldığını aktardı. Daha önce koronavirüs nedeniyle beklemeye alındığını aktardı. Planlamaların yapılmaya başladığı aktardıldı.

MAAŞ HAKLARI: Yeni göreve başlayan bir uzman çavuş 4252 Tl maaş hakkı bulunuyor. Doğuda görev yapıyorsa 6.000 liraya kadar maaş hakları olmaktadır.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman erbaş alımlarında adayların T.C. vatandaşı olması ve erkek olmaları eğitim düzeyinde en az lise mezunu ve dengi okullardan mezun olmak, yurtdışında okuyanlar için denklik belgesinin sahibi olmak. yaş şartlarında 20 yaşından gün almış, 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. Bu kadroda alımlarda askerlik yapma şartı aramıyor. Askerdeyken başvuru yapılabiliyor. Birlik komutanlıklarından alınan nitelik belgesinde En az 80 ve üzeri puan gerekiyor. Askerliğini yapmış olanlar için ise en az 25 yıl süre geçmemiş olmaları gerekiyor

Müracaat edecek adayların 27 yaşını bitirmemiş olmaları isteniyor. Sözleşmeli er ve erbaşlar dan geçecekler için en az 3 yıl görev yapmaları, 29 yaşını bitirmemiş olmaları isteniliyor. Ayrıca sözleşmeli er ve erbaşlar için başvuru son günü tarihi itibariyle 3 yılını doldurmuş müteakip dönem için sözleşme imzalanmış olması gerekiyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yeteneği yönetmeliğinde uygun sağlık belgesi raporu almak gerekecek. Fiziki şartlarda ise en az 164 en fazla 210 santimden uzun olmak isteniyor. Güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması, taksirli suçlar hariç olmak üzere 6 ayı aşkın bir suçtan mahkum olmamak gerekmektedir.