Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı 2017/3 alım ilanının sona ermesi ile ihtiyaçların karşılanabilmesi için resmi internet sitesi aracılığı ile 2017/4 uzman erbaş alım ilanını yayımladı ve Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayişi sınıfları için askeri personel alımlarının yapıldığını duyurdu.

Müracaatlar halen devam etmekte olup binlerce Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayişi sınıfları için askeri personel alımları gerçekleştirilecek. Peki bu alımlara kimler başvuru yapabilecek? Adayların sahibi olması gerektiği nitelikler nelerdir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığının Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayişi sınıfları için alım yapacağı personellerde bulunması gereken nitelikler belirtilmiştir. Müracaat edecek olan adayların bu niteliklere sahip olması gerekmekte olup 17 Mart 2017 tarihine kadar başvurular devam edecek.

NASIL BAŞVURU YAPILI

Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayişi askeri sınıfları için başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda verilmiş olan siteye girerek gerekli bilgileri büyük harfler ile 17 Mart 2017 tarihine kadar doldurması ve başvurusunu yapması gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx