İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde 2017/4 uzman erbaş alım ilanı yayımlayarak  Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımlarının yapılacağı duyuruldu.

Alım ilanı geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmış olup adayların yine Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinden  Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için başvuru yapabilir.

Kimler Başvuru Yapabilir

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile  Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımı gerçekleştirildiği duyuruldu. Peki kimler müracaat edebilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığının Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için aradığı şartlar belirtilmiştir. Müracaatlar 20 Şubat 2017 tarihinde başladı ve adayların 17 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim