İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı personel temin ilanları ile çok sayıda uzman erbaş alımı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan karar ile ilkokul mezunu uzman erbaş alımların başladığı duyuruldu. Ancak bu alımlar sadece meslek sınıfları için yapılacak. Asayiş jandarma ya da Komando Jandarma Özel Harekat alımı şu anlık yapılmıyor. İlkokul mezunu olan adaylar sadece belirlenmiş olan 58 farklı meslek sınıf branşların bir tanesini seçebilmektedir.

JÖH Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Jandarma Özel Harekat alımlarının Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yakın zamanda alımların yapılması bekleniyor. Jandarma Özel Harekat Komandosu alımları ve Asayiş uzman erbaşların alınması aynı anda yapılmaktadır.

Kimler JÖH Olabilir?

Jandarma Özel Harekat olmak isteyen adayların gönüllü şekilde Komando olmak istediğini belirtmesi gerekmektedir. Komando olmak isteyen ve doktoran JÖH olur raporunu alan adaylar JÖH olarak Jandarma Genel Komutanlığının İzmir Foça'da ki eğitimlerini alabilir. Eğitimlerin bitmesi ile JÖH adayları genel olarak şehir merkezlerinde bulunan tabur komutanlıklarına görev yapmakta ve operasyonlar çıktıkça zırhlı aralar ile ya da helikopterler ile operasyon bölgelerine sevk edilmektedir. Asayiş uzman erbaşlar ise operasyonlardan daha çok ilçe içerisinde ki olaylar ile ilgilenmekte, gelen ihbarları değerlendirmekte ve mayın taramalarında faaliyet göstermekte olup operasyonların büyümesi ve çatışmaların yaşaması ile Jandarma Özel Harekat birliklerinden takviye istemektedir.